Projecten

Pitchen voor Iepen Mienskipsfuns

Tekst: Jantsje Walstra.

Woensdag 15 januari was het een belangrijke avond voor het toekomstige Panorama, er moest gepitcht worden voor het Iepen Mienskipsfûns! Eerst  mocht men een presentatie geven (pitch) van op de kop af vijf minuten, daarna was er voor de adviescommissie nog vijf minuten om vragen te stellen. Om binnen de beschikbare tijd te blijven werd met een stopwatch de tijd bijgehouden. Als de bel ging, moest de pitch afgebroken worden.

 

Voor het Panorama Inside Out (de Legacy) stonden artistiek leider Baukje Spaltro en penningmeester Roelof Veeningen op de bres. Zij vertelden enthousiast over de plannen en de financiering hieromtrent. Ze deden het heel goed en ze verdienen wel een compliment wat dat betreft! Net als bij andere projecten werden na de pitch een paar kritische vragen gesteld. Daar werden de pitchers ook niet gespaard, er werd echt doorgevraagd en de projecten werden streng beoordeeld.

Er was namelijk een advies-commissie van 6 personen die vragen stelde met betrekking tot de doelgroep (een link met de Mienskip) en de financiering. Panoramisten Marcel Schuurman, Cinthia Ottens, Marjan de Wal en ik (Jantsje Walstra) waren ook aanwezig voor de support. Ook voor een kijkje achter de schermen wat betreft de subsidie-aanvraag van zo’n groot project.

Na deze pitch kan men een aanvraag doen voor het eerste tijdvak van dit jaar (sluitingstermijn 6 februari) en dan wordt ook bekend of het Mienskipsfûns toegekend gaat worden of niet. Men kan met de aanvraag rekening houden met het advies van de adviescommissie dat die gisteren over het betreffende project uitbracht.