23 juni 2022: de Panoramatassen zijn klaar!

Op verschillende ateliers in de provincie Friesland ( o.a. Drachten, Sneek, Dokkum en Surhuisterveen) is er hard gewerkt aan het maken van tassen .

Na twee exposities heeft het bestuur, – in overleg met een aantal Panoramisten – , besloten om van het originele panoramadoek tassen te maken. Dat was volgens het oorspronkelijke plan.

Wij danken Fabrix in de Sluisfabriek  Drachten en de sociale werkplaatsen de Wurkjouwer uit Sneek, Dokwurk uit Dokkum en MOA uit Surhuisterveen voor het knip en naaiwerk.

De Panoramisten krijgen nu terug wat zij in 2018 zelf hebben bedacht en geschilderd. Hoe mooi is dat…

Het resultaat is verrassend. Iedere ontvanger is enthousiast en vindt het een leuk aandenken aan ons geweldige kunstproject. Van alle tassen zijn foto’s gemaakt en opgenomen in een fotoboek. Zie: 

0

Het blijft vreselijk jammer dat door COVID 19  wij ons Panorama niet in het Adverium konden plaatsen.

Des te meer zijn wij blij dat de Panoramisten de  kans kregen wel met hun werk deel te nemen aan de expositie in het Museum Dr8888.
En ons Mienskip een plek kon krijgen bij de tentoonstelling: WAANZINNIG! Het buitengewone leven van Klaas Koopmans.

Het is ook fijn dat deze expositie nu toch eindelijk kan starten. En we hopen op vele bezoekers, zeker voor al het werk wat er verzet is.
Wij zijn het Museum en alle medewerkers zeer erkentelijk voor de mogelijkheid en de zorgvuldigheid  waarmee zij deze tentoonstelling hebben ingericht.

Natuurlijk gaat onze dank ook uit naar 3 panoramisten die al het werk opgehaald hebben, gedocumenteerd en voorzien van nieuw bobbeltjes plastic,
zodat het tijdens het vervoer niet zou beschadigen.

Onze hartelijke dank namens alle Panoramisten.

0

hierbij een GROOT compliment voor jullie allen.

Zojuist heb ik gezien en gelezen wat jullie hebben gepresteerd én gepresenteerd met ons Fries Landschap van Stemmingen als uitgangspunt.

Ik heb de werken bekeken, de motivaties gelezen. Inderdaad … zo mooi.

Ga door, alleen of samen . . . klein of groot … in alle kleuren.

Wat hadden wij graag met een bus met de andere Panoramisten naar Amsterdam gekomen om jullie werken te bewonderen.

Ik dank jullie en een woord van waardering en lof voor de organisatie van dit geheel.

Ik hoop dat jullie dit bericht overbrengen aan de rest van Amsterdam.

Een mooie afsluiting gewenst.

Hartelijke groet,

Thea Gerritsen,

initiatiefneemster InsideOUT Panorama

0

Het bestuur heeft besloten om het Panoramadoek met het Friese Landschap van Stemmingen (voorlopig) niet te exposeren in het Adverium in Drachten in de komende wintermaanden.

 

De maatregelen rondom corona en de zorgen waren te groot en te belastend. Daar waar we juist zoveel mogelijk mensen wilden betrekken bij ons project waren we steeds meer aan het beperken. Het bestuur beraadt zich momenteel op hoe nu verder te gaan.

Nadere berichtgeving komt op deze website www.panoramafriesland.nl. Maar u kunt ons ook bereiken via email en telefoon.

We betreuren het dat onze mooie en bijzondere plan geen doorgang kan vinden op dit moment. We hadden geschiedenis geschreven met ons project door kunst, educatie, zingeving en psychiatrie met elkaar te verbinden.

Het was plezierig samen werken met al onze partners, het Adverium, het museum Dr8888, restaurant Puik, Mind-Up, de fietsenwerkplaats, de bibliotheek, de Sluisfabriek en de Gemeente Smallingerland. En we waren heel blij met de bijdragen van de fondsen die waren toegezegd (zie sponsoren).

Graag maken we van deze gelegenheid ook gebruik om jullie te attenderen op de expositie die start op 7 november in het museum Dr8888: Waanzinnig! Het buitengewone leven van Klaas Koopmans. Hij was kunstschilder en is in zijn leven een aantal keren opgenomen geweest in de psychiatrie.

Bij deze expositie is er ook een ruimte ingericht waar ruim 60 mensen van ons project aan mee doen. Bovendien kan de bezoeker de film zien waarin 30 deelnemers openhartig vertellen over de zin en betekenis van het samenwerken aan het Panoramadoek in 2018.

Wel even reserveren! Op: https://www.museumdrachten.nl. En toch nog een vleugje Panorama met boodschap.

We wensen een ieder een goede gezondheid , een niet te snel oordeel, begrip voor anders-zijn, en veel inspiratie .

Het bestuur van de Stichting Panorama InsideOUT Fryslân

0

Bestuur Panorama InsideOUT Fryslân is heel blij met de ondersteunende brief die wij van Regio NUT Gorredijk mochten ontvangen met betrekking tot het aanvragen van subsidie bij hun landelijk fonds.

0